Navlaka nove generacije s višestrukim vrhunskim djelovanjem:

  • antibakterijsko - cjelovita zaštita od bakterija i gljivica
  • antistatičko - neutralizacija štetnog djelovanja elektromagnetskih zraka
  • antistresno - obnavljanje snage i energije organizma
  • preventivno - sprečavanje upalnih procesa i jačanje obrambene snage tijela

Nova superiorna navlaka za madrace cjelovitu zaštitu od grinja i bakterija pruža na prirodan način zahvaljujući Tencel®-C vlaknima od celuloze. Ona navlaci daju iznimna antibakterijska svojstva i svojstva hidratacije kože. Vlakna višak vlage deponiraju u samoj strukturi te površinu iste čine suhom. Tako zadržana vlaga ovisno o suhoći kože ponovo se otpušta čime se na prirodan način hidratizira i stimulira obnova stanica.

Odličnom regulacijom i izmjenom vlage nastaju izrazito slabi uvjeti za razvoj bakterija, grinja i ostalih štetnih mikroorganizama. Međutim, za potpunu zaštitu ova tkanina dodatno u svojoj strukturi ima ugrađene molekule koje u dodiru s vlagom i solima iz tijela spavača oslobađaju kisik. Molekule kisika agresivno se vežu na gljivice i bakterije pri čemu ih fizički uništavaju. Budući da gljivice i bakterije omekšavaju odumrle stanice kože kojima se hrane grinje, u ovom slučaju, eliminacijom bakterija i gljivica, grinje ostaju bez hrane te nestaju iz madraca.

Dodavanjem srebra u obliku utkanih niti u navlaku Platinumcare 3D nastaje izuzetno djelotvoran energetski omotač za neutralizaciju štetnog djelovanja elektromagnetskog zračenja.

Srebro se sa svojim antibakterijskim svojstvima koristi za sprječavanje infektivnih bolesti. Uništava enzime koji se nalaze u sastavu bakterija, virusa i gljivica. Osim što je prirodni antibiotik koristi se i za jačanje imunološkog sustava dajući mu snagu, energiju i vitalnost. Učvršćuje kožu i djeluje preventivno u nastanku i razvoju nekih vrsta alergija i gljivičnih bolesti odbijajući čestice prašine i odumrle stanice kože koje uzrokuju nastanak grinja.