nautica linemadraci za sve vrste plovila

Kako biste se na svojem plovilu u potpunosti odmorili i u njemu se osjećali maksimalno komforno i ugodno, između ostalog bitne su i neke neizostavne "sitnice" kao što su, primjerice, kvaliteta spavanja u Vašem morskom ljubimcu. Stoga učinite uvjete odmora i spavanja u plovilu jednako kvalitetnim kao i u vlastitom domu.

Bernarda madraci za plovila

Madraci za plovila izrađuju se na bazi džepičaste žičane jezgre, CMHR spužve ili termoaktivne pjene. Proizvode se u svim oblicima i visinama. Negorivi su i prozračni. Tekstilni materijali koji se koriste za izradu navlaka odličnih su antibakterijskih svojstava, a posebno dobro reagiraju na izmjenu aktivne vlage smanjujući mogućnosti pojave plijesni i gljivica. Proizvodnja ovakvih ležajeva strogo je individualna zbog mnogobrojnih različitih oblika i situacija u kojima se ležajevi koriste. Kako se najčešće radi o zamjeni već dotrajalih ležajeva te ugradnji novih proizvedenih od potpuno drugačijih, zdravijih i otpornijih materijala, svakoj se narudžbi pristupa studiozno. S tim razlogom narudžbe obrađuje naš tim stručnjaka u nekoliko etapa prema dogovoru s naručiteljem. Ovakav studiozni rad garancija je uspješnosti zdravoga spavanja i odmora, čak i u najmanjim prostorima Vašeg plovila.

Zaštita madraca od vlage: sustavi podnica za plovila

Kako se na plovilima radi o relativno skučenim prostorima za smještanje ležajeva odnosno madraca, česti su slučajevi instaliranja madraca bez kvalitetnoga sustava podnica, odnosno u nekim slučajevima čak i bez podnica.

Kvalitetni sustav podnica smatra se onaj koji zadovoljava dvije osnovne karakteristike potrebne u upotrebi u plovilima:

  • odlična ergonomska svojstva: kvalitetna fleksibilnost podnice kako bi u interakciji s madracem maksimalno podržala potrebnu ergonomiju za zdravi položaj tijela prilikom spavanja
  • vrhunska prozračnost: konstrukcijska rješenja podnica moraju maksimalno omogućiti strujanje zraka ispod madraca čime se osigurava suha atmosfera. Tako je bitno smanjena opasnost akumuliranja nepoželjne vlage, odnosno stvaranja plijesni, gljivica i neugodnih mirisa. Produžen je vijek trajanja ležaja te su osigurani uvjeti za izvrsno daljnje antibakterijsko djelovanje madraca.

SPACE-FLEX sustav

Space-flex sustav izvrsno zadovoljava sve potrebne zahtjeve. Njegova daljnja bitna prednost je u izuzetno malim dimenzijama visine koja iznosi samo 2 cm, što ga čini idealnim za upotrebu u plovilima s vrlo skučenim prostorima. Na taj način moguće je instalirati kvalitetan krevetni sustav u slučajevima kad ni proizvođač plovila nije predvidio upotrebu podnica u ležajevima.

Bernarda Marine Froli LTX

Sustav podnica zasnovan je na tzv. Latoflex sustavu, posebno oblikovanim za potrebe na plovilima. Upotrebom jediničnih latoflex elemenata (letvice od lameliranog drva) pričvršćenih plastičnim opružnim prirubnicama, povećava se elastičnost podnice i osigurava neovisnost gibanja između letvica.

Sustav ne koristi okvir za učvršćivanje jediničnih elemenata, čime je omogućena izvanredna prozračnost, odnosno zdrava i higijenska atmosfera.

Kako su rubni opružni elementi međusobno povezani, nije potrebno pričvršćivanje za podlogu ležaja. S obzirom na "mekan" spoj između tih elemenata, podnice se namatanjem mogu lako skinuti (u slučaju upotrebe eventualnog otvora ispod ležaja), pri čemu zauzimaju minimalan prostor.

Bernarda Marine Froli FS

Zahvaljujući plastičnim opružnim segmentima koji se pripadajućim veznim elementima izuzetno jednostavno spajaju u mrežu koja u cjelini čini podnicu, postiže se maksimalna segmentna elastičnost.

Segmentna (točkasta) elastičnost dobivena ovim sustavom omogućava maksimalno ergonomsko prilagođavanje ležaja-madraca svakoj promjeni položaja tijela spavača.

Elementi se proizvode u dvije osnovne tvrdoće: mekani i srednje tvrdi. Ugradnjom zateznih elemenata stupanj tvrdoće može se i individualno povećati prema potrebi spavača u željenim zonama.

Osnovni opružni element veličine 13x13 cm predviđen je za unutarnje plohe podnice, dok se na rubovima, pogotovo zakrivljenim ili asimetričnim (kakvi su najčešće pri ležajevima u plovilima) koriste manje jedinke dimenzije 13x5 cm.

Kombinacijom manjih i većih opružnih elemenata te njihovim fiksiranjem za podlogu, moguće je izolirati otvore na podlozi čime ostaju potpuno funkcionalni bez potrebe za skidanjem podnice prilikom upotrebe otvora.

Posebna prednost sustava Bernarda Marine je jednostavna montaža bez potrebe za kvalificiranom osobom.