Bernardinom medicinskom krevetu "Lift&GO" zlato u Američkoj Silicijskoj dolini i godišnja nagrada "Nikola Tesla" u Zagrebu

U tvrtki Bernarda imaju dvostruki razlog za zadovoljstvo. Naime, njihov originalni proizvod, medicinski krevet "Lift&GO" autora Borisa Perovskog, osvojio je dvije vrijedne nagrade za izvrsnost i inovativnost.

Bernardin krevet osvojio je zlatnu medalju na Festivalu inovacija SVIIF 2018. u američkoj Santa Clari, u srcu Silicijske doline. Ovaj Festival jedan je od najprestižnijih svjetskih skupova inovatora, na kojem je ove godine predstavljeno više od 400 inovacija iz 25 zemalja. Osim zlata za Bernardin krevet u Hrvatsku je otišlo još pet medalja, po dva zlata i srebra te jedna bronca.

Drugo iznimno vrijedno priznanje tvrtki Bernarda uručeno je u sklopu trodnevne manifestacije "Tesla&friends". Riječ je godišnjoj nagradi "Nikola Tesla - Genij za budućnost", koja je medicinskom krevetu "Lift&GO" dodijeljena u kategoriji kreativnog i inovativnog proizvoda inspiriranog Teslinim izumima.

"Lift&GO" premijerno je predstavljen na 45. salonu inovacija u Ženevi 2017. godine gdje je osvojio zlatnu medalju za inovaciju. Nakon toga nagrađivan je srebrnom medaljom u Nürnbergu i Zagrebu, a posebno iznenađenje je zlatna medalja s najvećeg azijskog sajma inovacija u glavnom korejskom gradu Seoulu.

Inače, "Lift&GO" je medicinski električni krevet za ležanje, sjedenje, lakše ustajanje i stajanje pacijenata s određenim zdravstvenim poteškoćama. Oblikovan je da korisniku omogući optimalnu razinu neovisnosti i slobode pokreta. Jednostavnom upotrebom daljinskog upravljača sa slikovnim tipkama korisnik odabire željeni položaj.

Krevet "Lift&GO" namijenjen je kroničnim bolesnicima trajnog invaliditeta i drugih nepokretnosti, različitih etioloških čimbenika, koji provode većinu budnih sati u krevetu, pacijentima s ozljedom kralježnične moždine s težim motornim i senzornim deficitom u akutnoj i kroničnoj fazi, za prevenciju komplikacija dugotrajnog ležanja, ali i poticanje samopouzdanja i mogućnosti samostalnog sjedenja i stajanja. Posebnu ulogu krevet "Lift&GO" ima kod pacijenata s ozljedama grudnog koša.