Bernardi nagrada za kreativnost i inovativnost 2015.

Od 22. svibnja 2015. godine gospođa Bernarda Cecelja i tvrtka BERNARDA bogatiji su za još jednu nagradu za inovativnost. Naime, u Muzeju suvremene umjetnosti 22. svibnja održao Dan kreativnosti i inovativnosti koji je pokrenut je 2008. godine s ciljem poticanja kreativnosti u svim aspektima djelovanja i društva. Ove godine je stavljen poseban naglasak na Kulturu stvaranja što je bila i ključna tema događanja kao i tema posebne nagrade koje je dodijeljena ove godine. "Kultura stvaranja je neophodna kako bi se pokrenuli procesi razvoja i prepoznavanja onih aspekata gospodarstva i društva koji mogu kreirati cjelovite, inovativne i održive koncepte. Takvim pristupom koji se razvija kroz viziju, planiranje i realizaciju možemo zaustaviti kulturu destrukcije koja je zaokupila našu trenutnu stvarnost.", rekla je Ivana Nikolić Popović, predsjednica Mreže za razvoj i kreativnost.

Osmu godinu za redom udruga MRAK organizira Konferenciju "Dan Kreativnosti i inovativnosti" – sada već ugledno događanje na kojem sudionici mogu uživati u vrhunskim predavanjima stranih i domaćih eminentnih stručnjaka i diskusijama o pojedinim interesnim temama.

"Kroz osmogodišnje djelovanje postali smo jedna od vodećih kreativnih konferencija u regiji, a ove godine podržala nas je i predsjednica Republike Hrvatske, gospođa Kolinda Grabar Kitarović koja je ujedno i pokroviteljica. Također pokrovitelji su i Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo poduzetništva i obrta,Ministarstvo turizma, Ministarstvo kulture, Grad Zagreb, Hrvatska gospodarska komora, Microsoft, HDS ZAMP i HUP" - rekla je Nikolić Popović.

S posebnim naglaskom na Kulturu stvaranja dodijeljene su Nagrade za kreativnost i inovativnost u sklopu Dana kreativnosti i inovativnosti kao centralnog događanja putem kojeg svake godine renomirani žiri odabere devet najboljih projekata ili proizvoda iz svih segmenata poslovanja i društvenog djelovanja. Nagrade se dodjeljuju u devet kategorija, u svakoj po jedan nagrađeni. Gospođa Cecelja nagradu je primila za kategoriju Kreativni i inovativni menadžer/ica.