Novi gastronomsko-ugostiteljski objekt u Varaždinskim Toplicama: Bernarda pizza, pasta, burger

Gastro scena Varaždinskih Toplica postala je bogatija za još jednu zvijezdu. Nakon restorana i caffe bara, otvoren je i treći ugostiteljski objekt „Bernarda“ s raznovrsnom i originalnom ponudom pizza, tjestenina i burgera.

Otvorenjem i trećeg ugostiteljskog objekta nastavlja se gastro-turistička priča uspješne poduzetnice Bernarde Cecelje. Uz smještajne kapacitete u pansionu, a u dogledno vrijeme i hotelu koji je u fazi izgradnje, „Bernarda“ se nameće kao predvodnik razvoja gastronomske i turističke ponude na sjeveru Hrvatske.

Baš kao i svaka druga „Bernardina“ ponuda i novootvoreni restoran jedinstven je u svojoj ponudi i prezentaciji hrane. - U pizzeriji nudimo široku paletu jela od različitih vrsta tjestenina, burgera i pizza. Sve se priprema ručno od domaćih namirnica. Tijesto za ove vrhunske pizze rađeno je s topličkom termalnom vodom, a način pripreme i recepturu smo zaštitili. Tome moramo pridodati i naše smještajne kapacitete s 22 sobe, tri luksuzno opremljena apartmana, a kada se dovrši i luksuzni zdravstveno-rekreativni hotel, kompletirat ćemo ponudu. U tom ćemo trenutku raspolagati s 60-ak soba i 120 kreveta, s bogatom i raznolikom wellness, zdravstvenom i gastronomskom ponudom – otkrila je poduzetnica Bernarda Cecelja.

Jedinstvena posebnost novootvorenog restorana je činjenica da se ne koriste kupovne namirnice već se sve pripremaju ručno u restoranskoj kuhinji. - Sve je rukom rađeno, od peciva koja se rade za pizze i burgere, mesa koje se melje na licu mjesta, a koje dobivamo iz kontroliranog uzgoja. Važno je naglasiti da meso i ribe dolaze iz našeg ili slobodnog uzgoja. Naime, koristimo ribu uzgojenu isključivo u našim ribnjacima u Črečanu i Čazmi, kao i meso svinja mangulica koje uzgajamo na vlastitom imanju. Junetina pak dolazi iz slobodnog uzgoja s ličkih pašnjaka kod Udbine. U pripremi vlastite tjestenine koristimo dvije vrste brašna dobivenih iz ekološki uzgojenih žitarica. Nismo se priklonili lakšim rješenjima već i dalje ustrajemo u stvaranju jedinstvene gastronomske priče koja se najbolje očituje u vrhunskim okusima koje donosimo na tanjuru – poručio je Andrej Oblaković, voditelj ugostiteljstva „Bernarda”.

Zadovoljna otvorenjem novoga restorana je i toplička gradonačelnica Dragica Ratković. - Neprestano ponavljam da su Varaždinske Toplice prekrasan dijamant kojega trebamo brusiti. Uz pomoć naše Bernarde Cecelja to polako, ali sigurno i radimo. Zahvaljujem gospođi Bernardi što se usudila na hrabri iskorak i topličko najveće blago, ljekovitu termalnu vodu, počela upotrebljavati u pripremi tijesta za pizzu – poručila je Ratković.

I dok su gosti već uživali u ukusnim delicijama, Andrej Oblaković zadovoljno je poručio: - Mnogo toga smo već učinili, ali ovo je tek početak. Puno toga još možete očekivati od nas!

Ukusne pizze, tjestenine i burgeri mogu se kušati svakodnevno od 12 do 23 sata.