ergotest

novi način individualnoga odabira optimalnoga krevetnog sustava

Kako od ponuđenih različitih modela kreveta odabrati upravo onaj koji odgovara nama?

Suradnjom Šumarskog fakulteta u Zagrebu, Zavoda za namještaj i drvne proizvode i tvrtke Bernarda započeo je zajednički rad u uporabi najnovije sofisticirane metode – mjerne opreme Ergotest, koja omogućava određivanje optimalnoga kreveta za svakog pojedinog spavača.
Mjernu opremu Ergotest čini sustav mjerne elastične prostirke s ugrađenim senzorima tlaka i mjerno-upravljačkoga uređaja pomoću kojega je sustav povezan s računalom za obradu i prikaz izmjerenih podataka.

Kako funkcionira Ergotest?

Način rada je vrlo pojednostavljen. Ponajprije se postavlja i učvršćuje prostirka na odabrani ležaj koji ispitanik želi ispitati. Tako se može odmah kod probnog ležanja ustanoviti tlak između ležaja i čovjeka. Tlačna se površina vidi kao uočljiva, obojena grafika na zaslonu monitora, a rezultati se mogu ispisati i usporediti. Mjerene se vrijednosti programski obrađuju, a rezultat je lako razumljiva predodžba raspodjele pritiska između čovjeka i ležaja. Dakle, uporabom mjerne opreme Ergotest, moguće je ležanjem na odabranom ležaju i mjernoj prostirki dobiti precizan recept za svoj "krevet snova".

Raspored pritiska kod leđnog položaja tijela kod optimalnih madraca