hladi kada se stvari zagrijavaju

Cool Vision madrac je jedinstveni inovativni proizvod za novu dimenziju ugodnog spavanja i odmora.

Temeljna karakteristika ovog madraca je efikasno hlađenje njegove površine prilikom dodira s toplom vlagom (znojem) s tijela spavača. Ovaj efekt hlađenja postiže se zahvaljujući kombiniranju TENCEL® vlakana i specijalnog inovativnog polimera.

Uz sva dokazana svojstva TENCEL® vlakana, matricom od ovog polimera, pletivo je dodatno ojačano efikasnom termo i hidro regulacijom.

 

 

Vlagu koja se znojenjem izlučuje iz tijela prilikom ležanja Cool Vision pohranjuje u navedenu polimernu matricu.

 

Zahvaljujući toplinskoj energiji znoja dolazi do povećanja volumena čestica polimera i apsorbiranja vlage.

 

Time se toplinska energija iskorištava i prirodnim načinom rashlađuje površina madraca. Istovremeno se, zbog nastale ugodnije klime, smanjuje daljnje znojenje tijela.

 

Povećane čestice polimera ispunjene hladnom vlagom postepeno otpuštaju sadržaj koji na kožu tijela djeluje osvježavajuće i regenerativno.

Ovaj se proces može ponavljati nebrojeno puta tijekom ležanja, ovisno o učestalosti znojenja.

Snimak termičkom kamerom zorno prikazuje razlike u reagiranju navlake Cool Vision madraca i navlake standardnog madraca na vlagu povećane temperature.

Cool vision by Bernarda posjeduje certifikat Öko-tex standard 100 koji dokazuje da proizvodi ne sadrže zdravlju štetne spojeve i kemikalije, da su ekološki prihvatljivi te da mogu biti u stalnom kontaktu s kožom.

TENCEL® vlakna dobivena iz celuloze drveta objedinjuju sva pozitivna svojstva svih poznatih prirodnih i sintetskih vlakana. Odlikuje ih:

  • antibakterijska i antialergijska svojstva – odvođenje vlage od tijela spavača negativno djeluje na razvoj bakterija, grinja i plijesni, čime se smanjuje rizik od alergija
  • brza apsorpcija i transport vlage - vlagu pohranjuje unutar vlakna i otpušta je prema rubovima što osigurava ugodno i suho spavanje
  • velika prozračnost – zahvaljujući mnogobrojnim sićušnim porama
  • izuzetna mekoća i svilenkasti izgled
  • čvrstoća i izdržljivost.